Lotte Schut

Lotte Schut

Fysiotherapeut & orthopedische revalidatie

 

Sinds 2012 is Lotte met veel plezier aan het werk als fysiotherapeut bij verschillende
fysiotherapiepraktijken in Naarden en Amsterdam. Ze heeft zowel in een kliniek gewerkt waarbij ze werkte met mensen die net geopereerd waren als in de particuliere praktijk waar dezelfde mensen kunnen revalideren. Ook heeft zij verschillende sport teams begeleid. Na haar studie fysiotherapie heeft zij ook nog de master Evidence based practice gedaan. Hierbij ligt de focus op onderzoek doen in de gezondheidswetenschappen.

Big registratie: 19915566104

Lotte is gespecialiseerd in …

Sport fysiotherapie bij Crossfit
Dry needling
Fysiotherapie revalidatie na o.a. een operatie
Crossfit
Personal Trainer

 

Het meest uitdagend vindt Lotte het behandelen van orthopedische en sport gerelateerde klachten, dit kan zijn bij een blessure of na een operatie. Deze klachten variëren van gewricht vervangende operaties tot aan overbelasting blessures. Lotte is enorm veel bezig met sport in haar vrije tijd. Zelf beoefend ze Crossfit, Yoga en ook dans. Haar enthousiasme rondom sport en bewegen probeert ze ook over te brengen binnen haar werk als fysiotherapeute.

Klantbeloftes: persoonlijke benadering, goed in luisteren, resultaatgericht, maatwerk.

1e publicatie: Lotte Schut, Arnlaug Wangensteen, Jolanda Maaskant, Johannes L Tol, Roald Bahr, Maarten Moen. Can Clinical Evaluation Predict Return to Sport after Acute Hamstring Injuries? A Systematic Review, Sports Med. 2017 Jun;47(6):1123-1144.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27757818/.

Terug naar het overzicht

Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse