Oncologie revalidatie

Oncologie revalidatie

Word je behandeld voor kanker? Grote kans dat je erg vermoeid bent. Dat je conditie achteruitgaat. Logisch, het is een ontzettend ingrijpende behandeling. Hoe verder je in de behandelperiode bent, hoe vermoeider je vaak bent. Het logische om te doen is dan rust nemen. Maar is dat wel de beste aanpak?

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bewegen een positief effect heeft op vermoeidheid en conditieverlies. Het advies is daarom om lichamelijk actief te worden (of te blijven) voor en tijdens de behandeling.

 

Oncologie fitness: fit blijven bij kanker


De oncologie fitness bij Leefstijl Fysiotherapie & Training wordt afgesteld op het niveau lichamelijke inspanning die bij jou past. Deze training sluit aan bij het beweegadvies dat is ontwikkeld door het Integraal Kankercentrum Amsterdam (IKA). 

Je doet oefeningen bij ons op locatie en krijgt huiswerkoefeningen mee voor thuis.

 

Waarom blijven bewegen als je kanker hebt?

Lichamelijk actief zijn kan ervoor zorgen dat je je beter voelt. Want wist je dat blijven bewegen tijdens je ziekte...

  • Het aantal bijwerkingen van de behandeling kan verminderen?
  • Kan helpen om na de behandeling weer sneller op krachten te komen?
  • Kan helpen je minder vermoeid te voelen tijdens de behandeling?
  • Je zelfvertrouwen kan vergroten en je concentratie kan verbeteren?
  • Het herstel na een operatie versnelt?
  • Kan helpen om beter te slapen?


Het doel? Dat je uiteindelijk weer gaat voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) en de Fitnorm (zes keer per week een half uur lang stevig bewegen).

 

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen om zo fit mogelijk te blijven tijdens of na jouw strijd tegen kanker? Bel ons op 020 3709 709 of vul het contactformulier in. Dan nemen we snel contact met je op en bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse