FMS

Functional Movement Screen
 

Wil jij in een half uur een duidelijk overzicht krijgen van jouw bewegingspatronen en beperkingen/verbeterpunten? Dan is de Functional Movement Screen geschikt voor jou.

 

De Functional Movement Screen omvat zeven verschillende uitdagende bewegingen waarbij je op kracht, coördinatie en lenigheid getest wordt. Aan elke oefening wordt een score gekoppeld. Hierdoor heb jij aan het einde van de test een overzichtelijk beeld van jouw bewegingspatroon en verbeterpunten.

 

Blessures voorkomen met Functional Movement Screen

Door duidelijk in kaart te brengen waar jouw zwakke punten liggen, kan je daarop anticiperen. Vaak merk je deze verbeterpunten namelijk zelf niet totdat het eigenlijk al te laat is. Door middel van een bijpassend trainingsschema mee te geven kan jij op een slimme manier werken aan het beter bewegen en beter presteren tijdens jouw favoriete hobby of sport.

 

De FMS is een medische test die vergoed wordt door je aanvullende zorgverzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan brengen we een ‘standaard zitting’ in rekening.

 

Wil je meer weten over een Functional Movement Screen of direct een afspraak inplannen? Bel ons op 020 3709 709 of vul het contactformulier in.


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse