CrossFit blessures

CrossFit blessure? Pain, no gain...


CrossFit is een intensieve sport. Sterker nog, het is op topsport-niveau. Je pusht jezelf steeds weer tot je grens, én gaat daar overheen. Het is dus echt next level. De oefeningen die je bij CrossFit doet zijn heel technisch en worden op hoog tempo uitgevoerd. In het begint gaat dat goed, maar als je spieren vermoeid raken is je vorm niet altijd zoals het hoort. Dat is ook meteen waarom CrossFit zo'n blessuregevoelige sport is.

 

Rugblessures door deadlifts, schouderblessures door het uitstoten van gewichten boven je hoofd en tricep ring dips, we hebben het allemaal voorbij zien komen. Vervelend, want als je eenmaal zo'n blessure hebt dan kan je je niet meer 100% geven in de box. 

 

We helpen je weer in de box 


Om te zorgen dat jij weer volop kan knallen in de CrossFit box, helpen onze ervaren sportfysiotherapeuten jou met het behandelen van je blessure. Ze kijken naar de oorzaak van je blessure, stellen samen met jou een behandelplan op en geven je tips en advies bij het uitvoeren van je sport. 

 

Heb jij een CrossFit blessure waar je vanaf wil? Kom dan gewoon eens binnen bij onze praktijk om te kijken of onze iets voor je is. Of maak meteen een afspraak. Bel ons op 020 3709 709 of vul het contactformulier in. Dan nemen we snel contact met je op.

 


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse