Revalidatie


Revalideren na een operatie, ziekte of een ongeluk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

 

Wat betekent revalideren?
Revalidatie is een medische term die herstel betekent, of letterlijk weer valide worden na een ongeval, ziekte of medische ingreep zoals een operatie. Het revalidatieproces kan behoorlijk ingewikkeld zijn, en zowel lichamelijke als psychische aspecten omvatten.

Heb je ergens mee te maken gekregen dat jou beperkt in je dagelijks functioneren. Erg vervelend, want het liefst ben je gewoon weer actief. Daarvoor moet je eerst goed herstellen. Dat gaat niet altijd vanzelf, soms is er gespecialiseerde zorg en fysiotherapie voor nodig. Daar helpt ons team je graag bij. We hebben verschillende revalidatiespecialisaties, te denken aan:

Operatie revalidatie:

Wanneer je een operatie hebt gehad  naar aanleiding van een fysieke klacht is een gedeelte van het probleem opgelost. Ieder traject na een operatie heeft fysiotherapie nodig. Waarom? Vooral om op te bouwen in belastbaarheid. Fit worden, spierkracht trainen, conditie opdoen, toewerken naar gewoon weer kunnen lopen, staan, bewegen of  toewerken naar je favoriete  sport.
Vaak krijg je gericht advies van de specialist of een protocol mee  waar aan te werken. Soms mag de deskundigheid van de fysiotherapeut het traject bepalen. Deze deskundige zijn er bij Leefstijl Fysiotherapie en Training.  

Sport revalidatie:

De balans tussen sport en rust  is een belangrijke factor  in het verkrijgen van sport blessures. Sport is immers gezond voor je lichaam mits op het juist niveau uitgevoerd. Wanneer dit niet het geval is, krijg je een sportblessure, te denken aan een jumpers knee bij hardlopen of een schouderklacht bij het  doen van Pull ups  tijdens Crossfit. 

Verder kun je bij Leefstijl Fysiotherapie en Training nog revalideren aan:

  • Hernia revalidatie
  • Rug revalidatie
  • Schouder revalidatie
  • Heup revalidatie
  • Knie revalidatie
  • Enkel revalidatie
  • Oncologie revalidatie

Samen doen we er alles aan om jou zo snel mogelijk te laten revalideren. We richten ons niet alleen op fysiotherapie, maar kijken ook naar voedingsadvies, ergotherapie en meer.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Bel ons op 020 3709 709 of vul het contactformulier in. Dan nemen we snel contact met je op en bespreken wat we voor jou kunnen betekenen in je revalidatieproces.


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse