GLI & COOL programma

Wat is het COOL programma?

Het coaching op Leefstijl (CooL) is een erkend Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) programma voor volwassenen die willen afvallen. Het CooL programma wordt volledig vergoed als je overgewicht hebt. Vergoeding gaat niet ten koste van je eigen risico. Met het CooL programma word je 24 maanden lang begeleid door onze leefstijlcoach. Daarom kun je ook echt afvallen. Ontdek hoe je in twee jaar tijd definitief kunt afrekenen met overtollige kilo’s en een gezonder leven kunt leiden met Leefstijl Coaching.

Wat kun je verwachten? 

Het CooL-programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie, die gericht is op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon. Op deze manier realiseert men een duurzame verandering van de leefstijl met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Hoe ziet het programma eruit? 

Het is een programma van 24 maanden en bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten (duur van 1,5 uur per sessie) en 8 individuele coach gesprekken waaronder een intake en eindgesprek. Iedere groepsbijeenkomst heeft een eigen thema.

Het hele programma  is verdeeld in twee onderdelen. Er wordt gestart met een 8 maanden durend basisprogramma, gevolgd door een onderhoudsprogramma van 16 maanden.

Hier volgen de thema’s waar de eerste 8 groepsbijeenkomsten (Basisprogramma) over gaan;

Basisprogramma

Duur: 8 maanden.

Sessie 1: Kleine aanpassingen, groot effect
Sessie 2: Kom in beweging
Sessie 3: Lekker eten geeft structuur
Sessie 4: Slapen & ontspanning
Sessie 5: Gezond leven is plannen
Sessie 6: Hoe maak ik mijn acties tot een succes?
Sessie 7: Hoe gezond is jouw weekend?
Sessie 8: Hoe blijf ik in beweging?

Onderhoudsprogramma

Duur: 16 maanden

Sessie 1: Wat is je doel?
Sessie 2: Beweging, waar zit je kans?
Sessie 3: Voeding
Sessie 4: Je energiehuishouding
Sessie 5: Time management
Sessie 6: Succesvolle verandering
Sessie 7: Informatie overload
Sessie 8: Op eigen voet verder

Voor de individuele gesprekken geldt dat de in- en outtake 60 minuten duren en de 2 tussenliggende individuele gesprekken elk 45 minuten.

Je komt in aanmerking voor het volgen van het COOL-programma indien je voldoet aan de volgende voorwaarden:

•          Leeftijd 18 jaar of ouder

•          Overgewicht (BMI 25-30) en een (matig) verhoogd risico op hart-en vaatziekten en diabetes type 2

•          Obesitas (BMI boven 30)

Voldoende motivatie voor deelname aan het programma en open staat voor verandering van jouw leefstijl (ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach).

Kostenloos deelnemen aan de GLI

Je kunt kosteloos deelnemen aan het leefstijltraject: het wordt namelijk volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op jouw eigen risico. Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt van je verwacht dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met zelf geformuleerde veranderstappen.

Wil je meedoen?

Als je voldoet aan de deelname criteria en jouw huisarts vindt het ook een goed idee, dan kan je meedoen aan het CooL-programma. Bedenk daarbij goed dat het een langdurig en intensief programma is. Het is een veranderprogramma, waarbij je bereid moet zijn om vele (kleine) veranderingen in het leven aan te gaan. Welke veranderingen er nodig zijn, kies jezelf. Zo wordt het uiteindelijk voor iedereen een programma ‘op maat’.

Verwijzing

Met een GLI-verwijzing van de huisarts of de praktijkondersteuner, kan je je aanmelden voor een persoonlijke intake bij leefstijlcoach Marjon van der Vlist. Met de eerstvolgende groep die gaat starten, kan je dan meedoen.

Meer informatie

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Dan kan je meer informatie vinden over het CooL-programma op www.leefstijlinterventies.nl.

Leefstijl Fysiotherapie & Training biedt leefstijlcoaching aan door een speciaal opgeleide leefstijlcoach. Collega Marjon van der Vlist is hierin gespecialiseerd en helpt je graag verder.

Wil je eerst meer informatie over leefstijlcoaching? Neem dan gerust even contact op. 

 

Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse