Dry Needling


Een zeer effectieve behandelmethode is Dry Needling

Bij Leefstijl Fysiotherapie & Training wordt  deze methode  zeer effectief toegepast. Eerst wordt er een analyse gemaakt van de klachten om dan wanneer dit nodig is dry Needling toe te passen. Deze methode  kan onder anderen gebruikt worden bij:

  • Pijn lokaal in een spier; pijn ‘uitstralend’ in de spier.
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende spieren en gewrichten door het verminderen van spierspanning.
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen om de pijnlijke plekken te ontzien?


Dan heb jij waarschijnlijk last van triggerpoints. Oftewel, een gevoelig punt in een spier. Een soort spierknoop. Deze lokale verkramping kan komen door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof in de spier.

Hoe helpt dry needling jou van je pijn af?

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en deze raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Deze methode is zeer effectief en moet zeer gericht worden toegepast. Alleen deskundige op het gebied van fysieke klachten weten wanneer deze methode toegepast mag worden. Bij leefstijl Fysiotherapie & Training wordt  kritisch gekeken naar de toepasbaarheid van deze methode.

Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. De naald schakelt de triggerpoints uit door de spieren gericht aan te prikken. Dat zorgt dat de pijnlijke spier direct weer ontspant. Goed om te weten: dry needling is iets anders dan acupunctuur.


Ben je benieuwd of deze behandeling iets voor jou is? Loop dan gewoon eens binnen bij onze praktijk en kijk of het bij jou past. Of maak meteen een afspraak. Bel ons op 020 3709 709 of vul het contactformulier in. Dan nemen we snel contact met je op.


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse