Rogier Nelis

Rogier Nelis

Manueel Therapeut


Sinds 2006 is Rogier in Nederland werkzaam als gekwalificeerd Master manuele therapie. Rogier's bijzondere interesse gaat uit naar hoofdpijn,nekpijn en wervelkolomgerelateerde problematiek. In de loop der jaren heeft hij meerdere aanvullende opleidingen gevolgd op dit gebied, waaronder de opleiding tot McKenzie therapeut.

Big registratie: 49062904004

Rogier is gespecialiseerd in...

Manueeltherapie
Mckenzie therapie
Dry Needling
Mulligan concept
Hoofdpijn klachten
Personal Training

 

 

Rogier is na het afronden van zijn opleiding fysiotherapie in 2005 naar Australië gegaan om daar een Master opleiding in manuele therapie te volgen.
Rogier's bijzondere interesse gaat uit naar hoofdpijnklachten, nekklachten en wervelkolomgerelateerde problematiek. In de loop der jaren heeft hij meerdere aanvullende opleidingen gevolgd op dit gebied, waaronder de opleiding tot McKenzie therapeut. Met deze wetenschappelijke onderbouwde methode kunnen rug- en nekklachten zeer effectief worden behandeld. Inmiddels heeft hij meer dan 20.000 mensen met succes behandeld voor hoofdpijn-, nek- en rugklachten. 

Om zijn kennis op het gebied van hoofdpijn verder te verdiepen volgde hij een internationale opleiding voor behandelen van hoofdpijnklachten. Hij volgt ook de jaarlijkse cursus: Making sense of back pain…. a cognitive functional approach.

Niet alleen de gezondheid van zijn patiënten heeft Rogier hoog in het vaandel staan, ook zelf hecht hij aan een gezonde leefstijl. Zo beoefent hij in zijn vrije tijd met plezier de sporten kitesurfen, hardlopen, squash en fitness.

Klantbeloftes: professionaliteit, duidelijkheid, oprechtheid, ervaren. 

1* Publicatie: Lower lumbar spine axial rotation is reduced in end-range sagittal postures when compared to a neutral spine posture. Manual Therapy August 2008 (vol.13, Issue 4, pages 300-306) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17395521

Terug naar het overzicht

Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Wytske van Zanten

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries

De beweeglijkheid en kracht namen steeds verder toe. En na zo’n vier maanden begeleiding door Muriël stond ik weer pijnvrij op de tennisbaan.
Ja, dit lofstukje is geschreven door een dankbaar mens. Muriël, super bedankt voor je goede zorgen, je rust en vertrouwen.

K Baars

Ik had chronische pijn in 1 van mijn benen die zich verplaatste over mijn been. Ook had ik aan 1 kant van mijn nek pijn. Hiervoor ben ik naar heel veel fysio’s geweest. Met allen een andere benadering: van zooltje tegen platvoeten, neurologisch onderzoek, knie onderzoek, naar oefeningen voor voeten krachttraining van kuiten en ook massage en rek oefeningen voor mijn benen. Alleen telkens kwam de pijn terug. Ik begreep niet waarom.
Totdat ik hier kwam en bleek dat mijn pijn in mijn been voortkwam aan een stijve rug en nek. Ik heb nu veel minder last en kan dit direct terugleiden naar een houding of stijfheid die ik in stand hield. Ik heb oefeningen gekregen om de pijn direct te verhelpen. Ik raadt deze fysio dan ook iedereen aan.

Michiel Huijse