Visceraal

Viscerale Therapie

Op het gebied van de viscerale osteopathie, richten we ons meer op de inwendige organen zelf.

Bij de viscerale osteopathie gaat men er vanuit dat een gestoorde bewegingsvrijheid van een orgaan de oorzaak kan zijn voor verschillende soorten lichamelijke klachten.

De osteopaat onderzoekt met zijn handen of ergens bewegingsvrijheid van een orgaan verloren is gegaan.

Ontstaan door o.a.:

Externe factoren zoals: operatie’s, littekens, ongeval, blessures, trauma’s.

Interne factoren zoals: kort durende emotionele overbelasting of langdurige stress, on-evenwichtige voeding, eenzijdige voeding of hormonale problemen.

Deze bewegingsbeperking wordt met zachte technieken weer in zijn normale bewegingsvrijheid terug gebracht. Op deze manier wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam weer geactiveerd. Verbindingen tussen de organen en het bewegingsapparaat zorgen voor wederzijdse beïnvloeding van elkaar.

Een voorbeeld hiervan is de lever die bij bewegingsverlies via bindweefselstructuren een schouder klacht rechts of een dysfunctie van de borst en nek wervels kan veroorzaken.


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Mariette Hermans

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries