Osteopathie


Wat is osteopathie?

Osteopathie is een alternatieve, manuele vorm van geneeskunde waarbij er vanuit wordt gegaan dat de mens een functionele eenheid is. Dit betekent dat de mens als geheel gezien wordt. Een osteopaat onderzoekt en behandelt met zijn handen dus niet alleen de spieren, maar ook de organen en weefsels.


Op de plekken waar klachten aanwezig zijn, is zeker niet altijd de oorzaak van de klacht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al jaren rugklachten hebt, maar dat het eigenlijk je darmen zijn die het probleem veroorzaken. Oftewel, een osteopaat kijkt verder dan de plek waar je pijn hebt.

Hoe gaat een osteopathie behandeling?


Allereerst beginnen we natuurlijk met een uitgebreide intake waarin we bespreken waar je pijn hebt en of je wel eens last hebt van andere klachten. Na dat gesprek onderzoekt onze osteopaat je. Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn/haar handen. Eerst wordt er gevoeld waar er spanningen zijn in jouw lichaam. Zo wordt snel duidelijk waar de klachten door komen, bijvoorbeeld een verzakking, verkleving (zoals door operatielittekens) of een verkramping.

De osteopathie behandeling bestaat vooral uit corrigerende handgrepen terwijl jij op de behandelbank ligt. Met deze grepen krijgt de osteopaat een indruk hoe het ervoor staat met jouw organen, hoe beweeglijk ze zijn enzovoorts. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan hoe de klacht mogelijk is ontstaan en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

 

Ben je benieuwd wat onze osteopaten voor jou kunnen betekenen? Loop gewoon eens binnen bij onze praktijk. Of maak meteen een afspraak: bel ons op 020 3709 709 of vul het contactformulier in. Dan nemen we snel contact met je op.

 


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Mariette Hermans

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries