Leefstijl Coaching

Leefstijl Coaching

 

  • Wil je gezond eten maar weet je niet hoe je dat nou eigenlijk moet doen?
  • Ben je in de war door al die voedingsgoeroe's die allemaal iets anders roepen? (Geen koolhydraten, weinig vet of elke ochtend een glas water met citroen drinken, welke is het nou?)
  • Wil je meer bewegen, maar werkt je lichaam niet altijd mee?
  • Wil je meer balans in je leven door minder stress?

 
Dan is het tijd voor verandering! Ik help je graag bij het leren bewust te kiezen hoe je een leefstijl eigen maakt en zorgt dat je blijvend fit en energiek bent. Je leert in kleine stappen nieuwe gewoontes aan die bij je passen en waar je je gezond bij voelt. Zo ontwikkel je een nieuwe leefstijl die van jou is, bij je past en blijvend is.

Wat is een leefstijlcoach?

Een leefstijlcoach is een persoonlijke coach die je helpt om gezonder te leven en hiermee kwaliteit van leven te bieden. Zo zit je lekkerder in je vel en kun je meer uit het leven halen. Of het nu gaat om werk of vrije tijd. Misschien heb je al eens of meerdere malen geprobeerd om meer te gaan bewegen of gezonder te gaan eten, maar het lukte steeds maar even of helemaal niet. De leefstijlcoach begeleidt je naar een blijvend resultaat.

Waarom een leefstijlcoach?

Gezonde leefstijl heeft alles te maken met je eigen gedrag. Jij bent verantwoordelijk voor een juiste invulling. Een gezonde leefstijl is aan te leren als je weet wat gezond gedrag inhoudt.

Ik begeleid je tot een gezonde leefstijl. Als leefstijlcoach en fysiotherapeut beschik ik over kennis en vaardigheden dat je inzicht laat vergroten. Passend en haalbaar, zodat je gemotiveerd naar reëel haalbare doelen werkt. Zo hou je het beter en langer vol.

Wat kan ik verwachten?

Het CooL-programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie, die gericht is op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het Coolprogramma duurt 24 maanden.

 

Wat is het CooL programma?

Het Coaching op Leefstijl (verder genoemd CooL) programma voor volwassen is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Het programma bestaat uit een basis en een onderhoudsprogramma die beide dezelfde opzet kennen: een intakegesprek, 2 individuele gesprekken, 8 groepsbijeenkomsten en een eindgesprek. Het CooLprogramma duurt 24 maanden.

 

Doelgroep

Volwassenen met alleen overgewicht komen niet in aanmerking voor een GLI. Er moet minimaal sprake zijn van een matig verhoogd gewicht gerelateerd gezondheidsrisico: 

- Volwassenen met overgewicht met daarbij een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 (DM 2) of cardiovasculaire aandoeningen.
- Volwassenen met obesitas.

Deelnemers moeten goed gemotiveerd zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.

Wanneer je klachten hebt aan je lichaam en leefstijlcoaching wilt combineren met trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut, ben je bij Leefstijl Fysiotherapie & Training aan het juiste adres.

Verwijzing, kosten en vergoeding

Per 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie vergoed vanuit de basisverzekering.

Uw huisarts dient u door te verwijzen voor de GLI. Omdat het programma nog zo nieuw is, wordt er in heel Nederland nog hard aan gewerkt samen met de zorgverzekeraars.

Wil je informatie over de mogelijkheden wat wel binnen je zorgverzekering past, neem dan contact op met je verzekeraar mbt de GLI.

Gecontracteerde zorgverzekeraars per 1 juli 2019

Zorgverzekeraar met bijbehorende labels:


Zilveren Kruis: Avero, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO zorgverzekeringen, Interpolis Zorgverzekeringen, Zorgverzekeraar OZF.

CZ: Nationale Nederlanden Zorg. Ohra zorgverzekeringen en Ohra ziektekostenverzekeringen

DSW: Stad Holland Zorgverzekeraar, Zorg en Zekerheid, OWM AZVZ

Menzis: Anderzorg

 

Door wie?

Leefstijl Fysiotherapie & Training biedt leefstijlcoaching aan door een speciaal opgeleide leefstijlcoach en fysiotherapeut. Collega Marjolein van Driel is hierin gespecialiseerd.

Wil je eerst meer informatie over leefstijlcoaching? Neem dan even contact op. Bel ons op 020 3709 709 of vul het contactformulier in.


Ik koos ervoor om eerst het spreekuur te bezoeken. Daar werd ik erg prettig ontvangen en hebben we eerst mijn klachten en ervaringen goed doorgesproken. Dit voelde zo goed dat ik meteen een afspraak maakte voor behandeling.

Bob Vos

René Vlek van Leefstijl heeft me stap voor stap mijn eigen conclusies laten trekken, samen met mij een training op maat gemaakt, me overtuigd van krachttraining en me langzaam en opnieuw laten kennis maken met een oude liefde: hardlopen!

Mariette Hermans

Niets dan lof voor het team van Leefstijl Fysiotherapie!
En dan vooral voor René en Rogier.
Bijna vier jaar geleden kwam ik bij René met een serieuze hardloop blessure.

Barbara Bontekoning

Na jarenlange klachten aan de knieën, eindelijk weer pijnvrij kunnen hardlopen! Er was arthrose vastgesteld en mij verteld dat ik niet meer kon hardlopen.

Jessica de Jager

Zeer fijne en zorgvuldige benadering van mijn klachten. Na 2 afspraken al duidelijke verbetering. Er wordt erg goed geluisterd. Oefeningen zijn goed toe te passen in dagelijks leven. Locatie is schoon en prettig. Voel meer souplesse in mijn onderrug.

Marlies de Vries